Helaas maken veel mensen het wel eens een keer in hun leven mee: betrokkenheid bij een verkeersongeval. Het overgrote deel van de ongelukken in Nederland resulteren gelukkig slechts in blikschade. Helaas gebeuren er echter nog veel ongelukken waar één of meerdere mensen letsel overhouden. Dit is een nare situatie, zeker als het letsel blijvend is. In dit artikel proberen we je op weg te helpen om er op een goede manier mee om te gaan als je in deze situatie terecht komt.
Los het niet allemaal zelf op
Op het moment dat je betrokken bent geweest bij een ongeval en je hier letsel aan hebt overgehouden, dan is het goed om direct de nodige hulp in te schakelen. Ten eerste de medische hulp. Het is belangrijk dat je eventuele klachten direct laat onderzoeken. Veel klachten kunnen erger worden als je er te lang mee rondloopt, zoals bijvoorbeeld nekklachten. Daarnaast is het belangrijk dat je eventueel letsel direct laat registreren In het ziekenhuis voor eventuele verhaling van de kosten of smartengeld. In veel gevallen zijn de betrokkenen WA verzekerd. Wanneer er sprake is van een ongeval met een gemotoriseerd voertuig dan is in principe de eigenaar van het gemotoriseerde voertuig dat betrokken is bij het ongeval verplicht om een WA verzekering te hebben. Zorg ervoor dat je de gegevens van de verzekering van de eigenaar van het voertuig dus altijd registreert. Het is ook goed om de hulp in te schakelen van experts op het moment dat je er sprake is van letsel. Je kan bijvoorbeeld terecht bij de experts van letselschade.nl. Zij helpen je weer dan verder en verhalen de eventuele kosten op de andere partij.
Probeer de draad weer op te pakken
Op het moment dat je betrokken bent geweest bij een ongeval kan het vrij ingrijpend zijn in je dagelijks leven. Zeker op het moment dat je te maken krijgt met blijvend letsel dan zal je moeten wennen aan de nieuwe situatie. Op het moment dat je de afwikkelingen laat uitvoeren door de verzekeraar of een andere expert, dan kan je je focussen op je eigen herstel en het voortzetten van je eigen dagelijkse leven. Het is een goed idee om het gesprek aan te gaan met je werkgever. Op het moment dat je te maken hebt met fysieke of emotionele schade dan kun je de steun goed gebruiken. Misschien is het wel zo dat je wat minder uren gaat werken totdat je volledig bent hersteld of misschien ga je wel andere werkzaamheden uitvoeren. Doe het allemaal stapje voor stapje en let erop dat je niet over je eigen grenzen heen gaat.
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.