Iedereen kijkt er naar uit: een tijdje vrij, en vooral wanneer het tijd is om op vakantie te gaan. De sleur van de dagen zit er goed in en het is heel fijn om dan even in een totaal andere omgeving te zijn. Dit kan je doen met het vliegtuig, maar de auto is ook een veelgebruikt vervoersmiddel om er van tussen te gaan! En vergis je niet, je kan naar een hoop plekken met de auto. Een echt vakantie gevoel is dichterbij dan je denkt. Vlak over de grens zijn al prachtige plekken te vinden. Duitsland is een land met een enorme cultuur en ook veel cultuur.

Grote wandeltocht

Een Duitsland vakantie is niet compleet zonder een mooie wandeltocht. Vooral het zuiden van Duitsland staat bekend om de prachtige natuurgebieden waar je kan verdwalen. Anders dan in Nederland kun je daar uren wandelen zonder iemand tegen te komen. Je vindt er nog ongerepte natuur. In de natuurgebieden zijn vaak kleine hotelletjes die zich al in de bossen bevinden waardoor je er niet nog heen hoeft te rijden. En wanneer je in een stad verblijft, is het een hele welkome variatie in de vakantie. De bossen zijn bij uitstek een van de meest rustgevende plekken.

Dorpen bezoeken

Ook de dorpen bezoeken is ontzettend leuk. Vooral in de zomer is het tof om rond te struinen. Duitsland heeft heel veel kleine dorpjes waar je lokale kerken kan bezoeken en kan rondkijken om vervolgens weer door te gaan. Als je ondertussen ergens gaat eten heb je een hele gevarieerde vakantiedag.

Een lokaal museum

Grote musea zijn leuk, maar in de kleine vindt je vaak ook hele toffe dingen. Je komt veel meer te weten over de plek waar je je bevindt waardoor je met andere ogen naar de omgeving gaat kijken.

Grote stad

Naast een tocht langs de kleine dorpen is het ook heel leuk om een grote stad te zien. Dit kan ook meerdere dag in beslag nemen. Voor een stedentrip zijn de steden in Duitsland perfect. Berlijn als toppunt van culturele ontwikkeling. Dit is een plek waar je je ogen uitkijkt en ontzettend veel kan doen en bekijken. Maar er zijn nog veel meer grote steden waar het leuk is om eens te rond te kijken.

Activiteit

Juist op de onverwachte plekken zijn er toffe activiteiten te doen. Zoals je bijvoorbeeld naast het Ruhrgebied kan klimmen, of naar botanische tuinen in de stad kan gaan. In Duitsland valt er in ieder geval genoeg te beleven!