Houdt u de administratie van de ritten nog handmatig bij van het gehele wagenpark? Het handmatig bijhouden van de kilometeradministratie is verleden tijd. De gegevens van privé-en zakelijke kilometers worden automatisch bijgehouden bij de digitale rittenregistratie van Verizon connect. Het wordt vaak vergeten dat er meer bij het rijden in een auto van de zaak of bedrijfsauto’s komt kijken. Instappen en wegrijden is niet hoe het werkt. Onbeperkt de auto’s van het bedrijf of de zaak pakken en rondrijden ziet de belastingdienst betaling in natura. Ook hierover wilt de belastingdienst worden betaald. Dit is een van de redenen dat de ritten van het wagenpark van een bedrijf bijgehouden moeten worden. 

 

Wat houdt een rittenregistratie dan precies in? 

Als ondernemer houdt u door middel van een rittenregistratie bij hoeveel kilometers er is gereden met een bedrijfsauto voor de belastingdienst. Dit moet u altijd kunnen aantonen. Bij meer kilometer gebruik is de kans op een dure bijtelling aanwezig. De digitale rittenregistratie van Verizon Connect houdt de gereden kilometers dan ook per individuele chauffeur in real-time bij. Ook als deze gebruik maakt van verschillende voertuigen. Er wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen privé-en zakelijke kilometers. Dit wordt bijgehouden in overzichtelijke rapportages van Verizon Connect Reveal. Deze rapportages zijn ergs overzichtelijk en voldoen dan ook aan de richtlijnen die de belastingdienst heeft meegegeven. 

 

Wat zijn de regels?

Wanneer er bijtelling wordt betaald aan de belastingdienst, maakt het niet uit hoeveel privé kilometers gereden wordt. Dan hoeft u ook geen rittenadministratie bij te houden. Maar wilt u niet extra betalen voor de auto? Dan moet u er voor zorgen dat er niet meer dan 500 kilometer per jaar buiten werk om gereden wordt. Dit moet u kunnen bewijzen. Hiervoor dient de rittenregistratie. Verizon connect waarborgt een betrouwbare en sluitende rittenadministratie, Ook is de privacy van de chauffeur of bestuurder beschermd, waarbij alle gegevens beveiligd zijn. Wat erg handig is aan de digitale rittenregistratie is dat de bestuurder van elk voertuig kan aangeven of het om een privé- of zakelijke rit gaat. Bij het voorkomen van bepaalde situaties kan de chauffeur ervan verzekerd zijn dat de data onttrokken kan worden uit de software. 

 

Waarom de rittenregistratie van Verizon Connect?

De digitale rittenregistratie van Verizon connect beschikt over het keurmerk “Ritregistratiesystemen”. Met het keurmerk is er voorbereid op toekomstige fiscale wijzigingen en nieuwe bijtellingsnormen. U bent er dus altijd van verzekerd dat u voldoet aan de huidige wetgeving. Zo kunnen boetes voorkomen worden. Verder is de rittenregistratie een tijdbesparend systeem. Op jaarbasis kan er zo 1500 uur aan administratieve werkzaamheden worden bespaard. Deze tijd kan weer ergens anders ingestoken worden.