Iets waar veel mensen tijdens de corona- pandemie achter zijn gekomen, is hoe erg de buitenlucht gemist wordt na een aantal dagen, weken, maanden van binnen te zitten. We zijn er dan ook massaal op uit gegaan. Wandelingen maken, rondjes fietsen of zelfs gaan skeeleren. Er doen veel verhalen de ronde dat mensen deze beweging door hebben gezet, ook nu het weer mogelijk is om naar plekken te gaan. Zeker fietsen is hierbij iets wat nog steeds veel gedaan wordt. En dat is een erg positief ding, want fietsen is erg goed voor een persoon! Is de tijd dan weer aangebroken om de fiets te pakken?

De gezondheid

Fietsen, en bewegen in het algemeen, zorgt ervoor dat de hartslag omhoog gaat. Deze versnelde hartslag zorgt ervoor dat het bloed sneller rond het lichaam wordt gepompt. Hierdoor worden de voedingsstoffen aangevoerd en de afvalstoffen sneller afgevoerd. In andere woorden, de positieve stoffen gaan sneller in het lichaam en de negatieve stoffen gaan sneller uit het lichaam. Omdat bloed sneller door de bloedvaten heen stroomt, slippen deze minder snel dicht. Kortom, fietsen voorkomt op den duur hart- en vaatziekten en zorgt ervoor dat het hart ook in rusttoestand gezonder blijft.

Daarnaast kan iemands conditie verbetert worden, al wanneer er zo weinig als twintig minuten per dag gefietst wordt. Longcapaciteit wordt vergroot door fietsen, waardoor het makkelijker zal worden om grotere afstanden te fietsen en minder inspanning kosten. Heerlijk, toch!

Betere slaap

Die twintig minuten per dag fietsen die helpen om de conditie te verbeteren, doen ook wonderen voor het slapen. Uit onderzoek blijft dat het gaat om sneller in slaap vallen en langer doorslapen. Iemand zal moeier zijn, omdat er bewogen is. Daarnaast helpt het daglicht om de aanmaak van de stresshormoon cortisol te verminderen. Als laatst helpt het om een natuurlijk ritme te vinden, wat op langere termijn mee zal helpen.

Laagdrempelig

Fietsen kan door iedereen gedaan worden. Door een investering te doen en een fiets te kopen, bijvoorbeeld een Cortina fiets, kan er jarenlang genoten worden van de voordelen. Het maakt hierbij niet uit hoe oud iemand is, of er sprake is van blessures of hoeveel belasting iemand kan verdragen. De zwaartekracht heeft minder invloed op het lichaam tijdens het fietsen dan bij, bijvoorbeeld, joggen of in de sportschool gewichten heffen. De kans op blessures of het verergeren van blessures blijft daardoor lager.

Het is daarnaast goed voor het milieu en voor de portemonnee. Vaak is het mogelijk om de fiets te pakken in plaats van de auto. Maak hier gebruik van! Een fiets kopen zal zeker een investering zijn, maar zoals gezegd, kan er lang gebruik van gemaakt worden. Dus waar wacht je op? Ga op zoek naar de beste fiets voor jou en ga bijvoorbeeld een Cortina fiets kopen. Een handige fiets voor dagelijks gebruik, maar eentje die langere ritjes zonder moeite aankan.