Een reddingsvest kind nodig? Dan is er keuze uit verschillende modellen en merken. De meeste reddingsvesten zijn gemaakt van nylon, maar er zijn ook neopreen of automatische reddingsvesten. Op watersportsonline.nl vind je onder andere reddingsvesten van Besto, Helly Hansen en JOBE. Een reddingsvest biedt veiligheid op het water, en dat is voor kinderen erg belangrijk! Wanneer kinderen aan boord zijn is het uiteraard van belang om ze een zwemvest aan te trekken. Ook wanneer kinderen aan wal lekker aan het spelen zijn is het verstandig om het zwemvest aan te houden. Je wilt natuurlijk niet dat ze per ongeluk van de steiger vallen zonder reddingsvest.

 Watersportsonline.nl

Watersportsonline.nl heeft speciale reddingsvesten van Helly Hansen voor kinderen. Deze vesten hebben een uniek asymmetrisch design en zijn zeer compact. Het vest heeft alleen foam aan de voorkant en het hoofd valt mooi tussen de kraag. Hierdoor hebben ze de armen en rug volledig vrij! Ideaal voor baby’s en jonge kinderen. Besto heeft de welbekende oranje reddingsvesten voor kinderen, maar ook automatische reddingsvesten. Een automatisch reddingsvest is geschikt voor iets oudere kinderen tot 40kg. Het kan namelijk voor grote schrik zorgen bij jonge kinderen wanneer het reddingsvest ontploft in het water. JOBE heeft zowel neopreen als nylon reddingsvesten voor kinderen. De nylon reddingsvesten zijn licht van gewicht. De neopreen reddingsvesten hebben een betere pasvorm maar zijn ook iets zwaarder in gewicht. Bekijk het volledige aanbod op watersportsonline.nl!

Reddingsvest of zwemvest?

Een reddingsvest kind zorgt ervoor dat een kind met het hoofd boven water blijft drijven. Een reddingsvest wordt regelmatig verward met een zwemvest. Beide soorten zorgen ervoor dat je blijft drijven maar er is een belangrijk verschil. Een zwemvest heeft geen kraag, het is een drijfhulp en zorgt ervoor dat je blijft drijven op je buik. Een reddingsvest heeft een grote kraag en zorgt ervoor dat je in het water op je rug gedraaid wordt en met je hoofd boven water blijft. Op watersportsonline.nl vind je zowel zwemvesten als reddingsvesten voor kinderen! Bij jonge kinderen kies je altijd voor een reddingsvest. Bij oudere kinderen met zwemdiploma’s kan een zwemvest ook voldoende zijn. Toch is het voor een tocht over groter water altijd belangrijk om voor een reddingsvest te kiezen, ondanks dat uw kind zijn zwemdiploma’s al heeft!