Na anderhalf jaar is het zover: je kunt, als je van uitgaan houdt, in België weer naar een nachtclub sinds 1 oktober! Dus lekker feesten en een drankje doen met vrienden, en gezellig nieuwe mensen ontmoeten om je netwerk uit te breiden! Niet alleen de nachtclubs zijn weer open, er is namelijk meer veranderd, in de horeca hoef je ook geen mondkapje meer op. En er is geen maximum aantal gasten meer. Behalve in Brussel is het wat strenger en zijn bepaalde maatregelen nog van kracht, daar zijn de mondkapjes namelijk nog verplicht in de horeca. Een QR code, waarmee je kunt aantonen dat je gevaccineerd bent of negatief getest bent is in het buurland Nederland wel verplicht maar in België nog niet. Indien je een leuke nachtclub zoekt in België zijn er vele mogelijkheden. 

Pas op voor de inhaalslag

Omdat de nachtclubs weer open zijn en er volop gefeest kan worden, denken veel mensen, met name jongeren, misschien dat ze een inhaalslag moeten maken. Maanden lang zat je misschien thuis in de lockdown en nu het uitgaan weer mag, wil je misschien helemaal los gaan als jongere. Hier zit wel het gevaar in, dat je veel te veel alcohol gaat drinken. Een drankje in de kroeg worden er al snel twee, drie of wel meer. Dat is niet goed voor je lichaam. Indien je merkt dat je steeds vaker gaat drinken tijdens het uitgaan heeft dit negatieve effecten voor veel dingen: je concentratie vermindert erdoor, het is slecht voor je lever, je lichaam raakt van alcohol afhankelijk en het kost handen vol geld. Als je jezelf hierin herkent, kun je hulp zoeken van een professional en middels een programma je lichaam ontgiften van alcohol, dit noem je detoxificatie. Tijdens zo'n detoxificatie kun je mogelijk wel de nodige afkickverschijnselen krijgen, zoals zweten, slapeloosheid, spierpijn en hoofdpijn. Dit is echter van tijdelijke aard en je gezondheid zal gaandeweg weer beter worden als je stopt met alcohol.

Leuke uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden in België

Er zijn heel veel leuke uitgaansgelegenheden in België te noemen. Waaronder dus veel leuke nachtclubs; kijk even op internet, daar kun je heel veel informatie vinden. Maar als je de verleiding te groot vindt om aan de alcohol te gaan kies je gewoon voor een mooie uitgaansgelegenheid overdag. Ook daarvan zijn er genoeg. Maak een mooie wandeling in een van de vele parken. Of een guided tour door een van de vele steden in België, bijvoorbeeld Gent, Antwerpen of Waterloo. De Grote Markt in Brussel is natuurlijk ook leuk om eens naartoe te gaan. Of je kunt rariteiten gaan scoren op de vogeltjesmarkt in Antwerpen. Wil je toch per se een drankje doen in een nachtclub? Kies voor iets alcoholvrijs. Kies er ook eens wat vaker voor om bij vrienden thuis een gezellige avond te hebben, zo bespaar je veel geld. Op internet staan trouwens veel leuke recepten, om zelf alcoholvrije drankjes te maken!