Het high-end schoenenmerk heeft misschien een prijskaartje maar dat is het dan ook zeker waard. Zo hebben de Mason Garments heren schoenen een fijne en heerlijke pasvorm. En ook uit eigen ervaring hebben de Mason Garments dames schoenen de comfort en stijl die je iedereen zou willen aanraden. Velen zitten misschien nog i de zomerstemming maar bij Mason Garments is het alweer tijd voor het najaar en de winter periode. Hun nieuwe collectie “layers of evolution” is al gedropt en enthousiast kan je er zeker van worden.

 

Het merk

Mason Garments is een footwear label dat werd opgericht in het jaar 2012 door Rendi Aditia. Rendi wilde graag zijn eigen merk opzetten wat zijn stijl en interesses reflecteren. De schoenen worden allemaal gemaakt in Italië met een bewuste keuze. Het land staat erom bekend met het vakmanschap en is in de loop van een aantal eeuwen een belangrijke schakel geweest voor het tot stand brengen van talloze meesterwerken en creaties. De ontwerpstudio van Mason Garments bevindt zich echter wel in Amsterdam en proberen in samenwerking met de fabrikant uit Italië een zo duurzaam mogelijk met de beste kwaliteit sneakers en schoenen te leveren voor de high-end fashion industrie. In een zeer kort tijdsbestek is het merk uitgegroeid tot een volwaardige naam binnen de schoenenwereld. Dit alles dankzij het hoogwaardige materiaal wat gekenmerkt wordt door een geribbelde zool en kwaliteitsvol kalfsleer. 

 

De herfst collectie

De nieuwe collectie van Mason Garments bestaat uit verschillende silhouetten in een nog meer verschillende kleur range. De klassieke modellen Tia, Firenze en Torino komen zeker terug in een wat nieuwer jasje. Een terugkerende trend qua materialen zijn het gebruik van suede en leer in afwisseling. 

Mason Garments Torino M “Grey”

Deze sneaker is de geupdate versie van de klassieke variant Torino. De schoen bestaat uit de materialen suède en leer aan de bovenkant. Er zijn een aantal andere details in verwerkt zoals wat goudtinten en onmiskenbaar staat de letter M ook op de zijkanten.

 

Mason Garments Firenze “Taupe”

Deze sneaker is een blijvertje en beschikt over een multi-layer bovenkant wat gemaakt is uit de materialen suède en leer. Aan de zijkanten zijn er wat donkere accenten in verwerkt en zeker de kleur wit breekt uit tegen het contrast van de donkere achtergrond