Tuinen zijn een mooie toevoeging aan elk huis. Of je nu een kleine veranda of een grote achtertuin hebt, een tuin kan een geweldige manier zijn om je huis wat meer leven te geven. Of je nu groene vingers hebt of niet, er zijn genoeg manieren om je tuin op te fleuren. Hier zijn 15+ ideeën om je tuin op te fleuren: – Plant bloemen die vlinders aantrekken – Voeg een fontein toe – Creëer een kruidentuin – Creëer een moestuin

Plant bloemen die vlinders aantrekken

Vlinders zijn een geweldige aanvulling op elke tuin. Ze voegen een beetje kleur toe en ze kunnen een geweldige manier zijn om vogels aan te trekken. Vlinders eten nectar van bloemen, dus als je een tuin met veel bloemen hebt, wil je misschien wat vlinderaantrekkende planten toevoegen. Oost-Indische kers: Oost-Indische kers zijn prachtige bloemen die in veel verschillende kleuren groeien. Ze trekken ook vlinders en bijen aan, dus ze zijn geweldig voor je tuin. Narcissus: Narcissus is een andere bloem die vlinders aantrekt. Je wilt natuurlijk geen mieren bij deze planten hebben, je kan bijvoorbeeld aaltjes tegen mieren inzetten. Mieren bestrijden kan op allerlei verschillende manieren. 

Creëer een moestuin

Wanneer je genoeg ruimte hebt is het lekker om aan de slag te gaan met een moestuin. Het niet alleen leuk om er mee bezig te zijn maar ook nog is leerzaam en je kan uiteindelijk eten uit je eigen tuin. Verbouw bijvoorbeeld: Komkommer, mais, tomaat, paprika, watermeloen. radijs, wortel, sla, spinazie.

Creëer een kruidentuin

Kruiden zijn gemakkelijk te kweken en kunnen gemakkelijk in uw tuin worden verwerkt. Of je nu een klein terras hebt of een grote achtertuin, er zijn genoeg kruiden die gekweekt kunnen worden. Hier zijn enkele kruiden die u misschien wilt planten: – Rozemarijn – Basilicum – Tijm – Munt Creëer een moestuin: Moestuinen zijn ook een uitstekende aanvulling op elk huis. Een moestuin is een uitstekende manier om geld te besparen op boodschappen en tegelijkertijd milieuvriendelijk te zijn. Er zijn veel groenten die je in je achtertuin kunt verbouwen, waaronder tomaten, erwten, maïs en sla. Daarnaast kan je ook een kruidentuin maken. Kruiden zijn een geweldige manier om smaak aan elk gerecht toe te voegen. Je kunt ze gemakkelijk in kleine containers op je veranda of in je achtertuin laten groeien. Je kunt ze zelfs binnen kweken als je genoeg licht hebt!

Voeg een fontein toe

Fonteinen zijn een geweldige manier om wat leven in uw tuin te brengen. Ze kunnen van veel verschillende dingen worden gemaakt, zoals stenen of kleipotten. Als je niet zeker weet hoe je er een moet bouwen, maak je geen zorgen! Er zijn tal van tutorials online die u kunnen helpen bij het maken van uw eigen fontein.

Voeg een waterpartij toe

Een waterpartij kan een geweldige toevoeging zijn aan elke tuin. Een waterfontein is een geweldige manier om wat leven in uw tuin te brengen. Als je een kleine tuin hebt, kun je de fontein in het midden van je tuin plaatsen en deze vullen met planten. Waterornamenten zijn ook geweldig om vogels en vlinders naar uw tuin te lokken. Bekijk deze tutorial om deze schattige konijntjeswaterpartij te maken. Voeg wat groen toe: Of je nu een kleine veranda of een grote achtertuin hebt, groen toevoegen is altijd een goed idee.

Maak een buitenkeuken

Bepaal een budget. Maak een lijst van alle dingen die je in je buitenkeuken wilt hebben. Maak een tekening van je buitenkeuken en noteer de afmetingen. Onderzoek de prijzen voor elk item op uw lijst en maak een lijst van wat u moet kopen.