Wanneer je slecht begint te horen, kan dit een teken zijn dat je slechthorend wordt. Dit betekent dat je niet alles meer kunt horen in je omgeving. Het is dan ook zeker niet iets om voor te schamen. Dit komt namelijk bij veel verschillende mensen voor. Wanneer je slecht begint te horen, is het belangrijk om je oren op te meten. Hierdoor weet je precies op welk niveau jij zit. Met dit niveau kun je een hoortoestel op maat kopen. 

Een hoortoestel kopen, hoe werkt dit?

Als je een hoortoestel wilt kopen, is het belangrijk om naar een aantal punten te kijken. Denk bijvoorbeeld aan het opmeten van je oren. Dit is namelijk erg belangrijk. Als jij je oren niet op meet, kun je helaas geen hoortoestel kopen. Je kunt je oren opmeten bij een audicien. Dit kunt je thuis, maar ook op locatie doen.  Dit zorgt er voor dat je sneller kunt genieten van het juiste hoortoestel.

Een hoortoestel op maat

Elke oorschelpen zijn anders. Hierdoor moet een hoortoestel op maat worden gemaakt. Doordat je het hoortoestel op maat laat maken, zal het hoortoestel goed in de oren passen. Dit zorgt voor meerdere voordelen. Je voorkomt namelijk irritatie in de oren, maar daarnaast kun je ook beter horen met een passend hoortoestel.

Een onzichtbare hoortoestel

De technologie gaat steeds beter vooruit. Dit betekent dan ook dat de hoortoestellen vooruit gaan. Zo kun je namelijk tegenwoordig een onzichtbaar hoortoestel kopen. Deze hoortoestellen wordt gecombineerd met je huidskleur. Hierdoor zal het hoortoestel minder zichtbaar zijn voor andere mensen. Als je een hoortoestel wilt aanvragen, dan kun je dit bij een audicien doen. De audicien zal je helpen bij het aanvragen van een geschikt hoortoestel. Zo kun jij al binnen twee weken genieten van het juiste gehoor!

 

Pas op met gevaarlijke situaties voor je oren

Nu je slechthorend bent, kan het voorkomen dat je je vaker in gevaarlijke situaties bevindt. Denk bijvoorbeeld aan tunnels of het opstijgen met een vliegtuig. Dit is niet goed voor je oren, maar ook niet voor je hoortoestel. Zet daarom altijd bij drukverschil je hoortoestel uit. Zo voorkom je dat je je oren verder beschadigd. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken hoe jij je hoortoestel moet schoonmaken. Als je dit niet doet, zal je hoortoestel minder lang mee gaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen, en daarom is het belangrijk om het hoortoestel vaker schoon te maken.