Steeds vaker nemen mensen een pvc vloer in huis en dat is niet voor niets. PVC vloeren zijn namelijk ideaal om te combineren met vloerverwarming en kunnen bovendien ook nog goed tegen een stootje, ze zijn namelijk ontzettend slijtvast. Niet gek dus dat steeds meer mensen kiezen voor pvc boven een houten of stenen vloer. 

 

Wat is een pvc vloer?

PVC staat voor polyvinylchloride, dit is een type kunststof dat vaak als basis wordt gebruikt voor veel verschillende producten zoals dus vloeren. Een verlijmbare pvc vloer heeft ongeveer een totale dikte van 2 a 2,5 mm en kan op verschillende manieren worden voorzien van patronen en een authentieke hout- of tegellook.

 

Doordat PVC vloeren dusdanig weinig slijten zijn deze niet alleen ontzettend handig in het huishouden maar ook uitermate geschikt voor projectmatig of commercieel gebruik. De meeste PVC vloeren hebben namelijk een slijtlaag van ongeveer 0,3 tot 0,6 mm en een PU coating/finish. PU is een afkorting voor Polyurethaan, dit is een kunststof soort die aangebracht wordt op de toplaag van de vloer. Zo ontstaat er een beschermende laag boven op de pvc vloer. PVC vloeren zijn dus haast volledig onderhoudsvrij. Een PVC vloer is makkelijk te reinigen met wat lauw water of een pvc reiniger. Voor mooie en voordelige pvc vloeren kun je terecht bij laminaatparket.nl

 

Het verschil tussen pvc en laminaat

Om een weloverwogen besluit te maken tussen het kiezen van een pvc vloer en een laminaat vloer is het wel zo handig om de verschillen hiertussen te weten. Hier zijn een aantal verschillen met betrekking tot de voor en nadelen van het aanschaffen van een pvc of laminaat vloer.

 

Zowel de pvc vloer als de laminaatvloer zijn erg onderhoudsvriendelijk. Beide zijn de gemakkelijk schoon te houden met een stofzuiger, bezem of dweil. Echter is het bij beide erg verstandig om zodra er een plas water op de vloer terecht komt dit direct weg te halen. Gelukkig is de pvc vloer hier een stukje beter bestand tegen dan het laminaat. 

Ook is PVC een stuk dunner dan laminaat. Laminaat bestaat namelijk uit een HDF kern en kunststof waarbij de print alleen op het bovenste gedeelte bedrukt is. PVC is namelijk een erg dun en soepel materiaal wat een stuk makkelijker te leggen is. Ook bij vloerverwarming is PVC de betere keuze, PVC laat namelijk een stuk meer warmte door dan laminaat.