Muizen in huis is een van de meest ongemakkelijke soorten van het hebben van ongedierte. Je schrikt wanneer je een muis ziet, dat is vervelend, maar nog vervelender is dat je voedsel wordt opgegeten en de onwetendheid of ze wel of niet weg zijn en waar ze vandaan komen. In ieder geval is het een hele onderneming om er vanaf te komen en het kan niet lang genoeg duren wanneer je bent begonnen met bestrijden. Wanneer je weet dat je muizen in huis hebt is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Dit kan op verschillende manieren. Hier zijn een paar tips die je meteen kan toepassen.

Schoonmaken

Een muis komt vaak op een huis af waar het niet helemaal schoon is. Al heb je het idee dat je genoeg schoonmaakt, doe je er goed aan om een grote schoonmaak in te lassen. Het is goed om te weten dat je ervoor moet zorgen dat er voor een muis niet zoveel te halen valt. De reden waarom muizen huizen opzoeken is niet omdat de keukenvloer vies is, maar omdat er resten met eten achter het fornuis en de koelkast liggen. Het is de ideale plek voor een muis om te vertoeven, het is warm, er is eten en ook nog eens uit het zicht. Zorg er dus bij het schoonmaken voor dat je juist die plekken grondig onder handen neemt. Op lange termijn maakt dit een heel groot verschil.

Muizenbestrijding

Het nadeel van het hebben van muizen is dat wanneer je er een ziet, je er vanuit kan gaan dat er meerdere in je huis aanwezig zijn. En één muis is makkelijk om te bestrijden, maar een hele groep is een stuk lastiger. Schakel daarom muizenbestrijding Amsterdam in, en het liefste zo vroeg mogelijk. Want hoe langer je er last van hebt, hoe groter het probleem kan worden. Professionele hulp geeft je heel veel garantie om van het probleem af te komen, immers hebben zij er het meeste verstand van en de middelen die niet in de reguliere supermarkt te koop zijn.

Gaten dichten

Als de muizen binnen zijn gekomen betekent dat ze ergens een ingang hebben gevonden naar de woning. Om dit te voorkomen kun je beter alles waar ze doorheen passen afplakken of dichtmaken.

Voedsel opbergen

Muizen komen af op voedsel voornamelijk, laat dus niets slingeren en verberg alles in potten. Hier kunnen muizen niet alleen niet bij, maar ze kunnen het ook minder goed ruiken.