Vroeger was de enige optie voor het rijden van een auto om er eentje te kopen. Tegenwoordig zijn er talloze nieuwe mogelijkheden hierin. Zo kan je nu ook een auto leasen. Soms kan dit je aardig wat geld schelen en kun je voor minder geld een pracht auto rijden. 

 

Het zakelijk leasen

Als je als ondernemer veel naar klanten moet reizen wordt het idee van financial lease al snel erg aantrekkelijk. Voor veel ondernemers is een bedrijfswagen nogal een flinke investering, daarom is het ideaal dat leasen mogelijk is. Zo heb je gunstige bijtellingstarieven, geen onverwachte kosten voor onderhoud, altijd standaard vervangend vervoer en natuurlijk een benzine pasje. Het klinkt alleen maar mooi dat leasen als dit mag van je baas of als je natuurlijk zelf ondernemer bent. Maar is het echt zo handig om een auto te leasen en wat zijn de voor- en nadelen hiervan?

 

Een auto zakelijk leasen geeft aardig wat voordelen. Zo weet je altijd precies wat je maandelijkse vaste lasten zijn. Dit is erg handig met het berekenen of een lease auto in het budget past. Ook heb je nooit gezeur over onverwachte onderhoudskosten of de ellende met het regelen van een nieuwe auto of ander vervoersmiddel als er echt iets aan de hand is. Zo kan je zonder al te veel gedoe weer snel op pad naar je klanten. Daarnaast heb je altijd garantie en rijd je bijna altijd de nieuwste auto’s. Dit geeft niet alleen een goede indruk aan zakenrelaties maar is zelf natuurlijk ook hartstikke leuk om met het nieuwste model te mogen spelen. Als laatste kun je ook nog eens gemakkelijk van je auto af. Mocht het op de een of andere manier toch niet goed uitpakken dan zit je nergens zomaar aan vast en kun je weer snel verder. 

 

Het grootste nadeel aan het leasen van een auto is echter wel de fiscale bijtelling die betaald moet worden. 

 

Een auto kopen en leasen?

Een auto kopen heeft natuurlijk ook een aantal voor- en nadelen. Om een weloverwogen besluit te nemen zijn hier nog een paar voordelen van het kopen van een auto tegenover het leasen. 

Het grootste voordeel van het kopen van een auto is natuurlijk dat jij de eigenaar bent. Zo kan je zelf beslissen wat je allemaal met je auto doet en hoelang je deze wilt houden. Zo kan je financieel afstemmen wat minimaal de tijdsduur van je auto moet zijn om het bedrag eruit te halen. Daarnaast kan je ook nog zoveel privékilometers maken als je zelf wilt. Het allergrootste nadeel van het kopen van een auto zijn echter de grootste onvoorziene kosten zoals onderhoud.