Na een hele tijd binnen te hebben gezeten wordt het steeds duidelijker wat er zo belangrijk is aan het hebben van een tuintje. Een fijne buitenruimte is iets om lekker te kunnen genieten van het zonnetje in je tuinstoel met een koud glas drinken en een boek. Om de stijl van je tuin helemaal op orde te krijgen en een fijne sfeer te creëren waar je zo lekker kan relaxen in de buitenlucht zijn hier een aantal trends. 

Kleur, kleur en nog meer kleur!

Wat een tijdje geleden de grootste trend binnenshuis werd heeft zich verplaatst naar buiten. Zeg maar gedag tegen alle grijs en grouwe tinten het is tijd voor een levendige en kleurrijke boel. Juist met het toevoegen van leuke kleurtjes en patronen krijgt je tuin dat unieke karakter wat bij je past. Kleur kan op allerlei manieren worden toegevoegd. Zo kan je kiezen om een mooie gekleurde loungestoel in de tuin te zetten of een mooie pot of plantenbak in een lekker kleurtje neer te zetten. Ook zijn er talloze accessoires die in de tuin wat kleur kunnen brengen. 

Zo vind je veel kunststof tuinmeubelen terug waaruit een ruime keuze is in talloze verschillende kleuren. Zo wordt bruin waarschijnlijk het nieuwe zwart en kunnen de kleuren groen, geel en roze niet meer ontbreken. Ook pasteltinten zijn erg in. Dit alles in combinatie met mooie natuurlijke tinten zoals teak of andere soorten hout. Ook de industriële look is hierin makkelijk te verwerken. Dit maakt je tuinmeubels ook nog eens duurzaam.  

De kleuren waar je je ogen voor open moet houden zijn night green, indian orange en mahogany. Deze kleuren zijn complementaire kleuren en versterken elkaar ontzettend goed. 

Voor zowel binnen als buiten

Steeds vaker wordt de grens tussen expliciete buitenmeubelen en die voor binnenshuis vervaagd. Naast een gezellige keuken en woonkamer willen steeds meer mensen ook heerlijk kunnen zitten in een leuk zitplekje of onder de veranda of in de tuinkamer. Het liefst zo lang mogelijk en dus ook in het najaar. Hierbij is de nieuwe textiel trend erg populair geworden. Dit kan zowel binnens als buitenshuis gebruikt worden. Denk hierbij voornamelijk aan rijke stoffen met een luxe afwerking en ontzettend gedetailleerde en uitgewerkte details. Het velvet stofje komt hier ook weer naar voren en geeft die luxe uitstraling van binnen nu ook buiten. Zo kunnen de velvet kussen natuurlijk niet meer ontbreken.