Net als dat een mens recht heeft op een lekker bed, heeft een hond recht op een heerlijke hondenmand. En zeg nou zelf, soms zijn er hondenmanden waar je zelf ook wel even een dutje in zou kunnen doen! Nu is het niet altijd even makkelijk om opzoek te gaan naar een mand die goed bij je hond past. Bovendien is de keuze ruim en kun je een hond ook niet echt zelf laten kiezen. Om de keuze wat makkelijker te maken zijn hier een paar modellen hondenmannen waar je uit kan kiezen, met ieder unieke eigenschappen.

Een kussen

Precies zoals het eruit ziet, zo heet deze hondenmand. Een hondenmand die eigenlijk een heel groot kussen is. Binnen dit genre van hondenmanden is er nog heel veel variatie mogelijk. Als eerste is het belangrijk dat het kussen wordt gekocht in de goede maat. Een te klein kussen is voor een hond niet prettig, zeker omdat er geen hoge randen zijn, moet er voor een hond genoeg ruimte zijn om een beetje weg te kunnen kruipen. Gelukkig kun je ook sets kopen van verschillende maten, vooral handig wanneer je een puppy in huis hebt. Ook de inhoud van de kussens is iets om rekening mee te houden, zoals memory foam, dat de vorm aanhoud van de plek waar de hond in heeft gelegen. Hierdoor kan een hond echt een eigen plekje creëren.

Een bed

Een bed voor honden ziet er wel iets anders uit dan die in onze slaapkamer staat, toch heet het niet voor niets een bed. Een bed voor honden is een hondenmand met hogere zijkanten waardoor een hond er als het ware in moet stappen. Het voordeel van deze hoge randen is dat een hond tegen de zijkanten aan kan gaan liggen, dit bevordert een veilig gevoel. Het is echt een eigen plekje, iets waar een hond veel behoefte aan heeft. Daarnaast kun je qua model heel veel kanten op, zoals een rieten hondenmand, maar ook stoffen hondenmanden met een hoge rand. De laatste zijn wel iets minder sterk, dus wanneer je een zware hond hebt, is dat iets om te overwegen.

Matras

Een matras valt eigenlijk een beetje tussen een kussen en een bed in. Het heeft de vorm van een hondenkussen, maar de stevigheid van een bed. Vooral voor honden met klachten is dit een prettige hondenmand. Door het traagschuim vermindert het de pijn, omdat de drukpunten minder worden belast.