Ik zat afgelopen week lekker in de tuin. Die tijd gaat namelijk weer snel voorbij als ik zo kijk naar de weervoorspellingen. Zo zat ik met een goed boek en een heerlijk kopje thee op de bank die we zelf hebben gemaakt. Met heerlijke kussen en een lekker dekentje over de beentjes. Ook wilde ik nog een vuurkorfje aanzetten maar dat vond ik zo onnodig.

Een goed boek en een kopje thee

In de tuin zag ik dan ook dat er veel bloemen stonden, eindelijk. Normaal is de tuin altijd zo leeg. Maar nu zag ik ook heel veel wespen rond vliegen. Dus ik ging maar het een en ander opzoeken op internet. Zo vond ik dat een wespennest grijs van kleur is dit komt door de houtvezels die ze gebruiken voor de opbouw van hun nest. Deze beesten hebben sterke kaken en vermalen dan ook door middel van hun kaken de houtvezels. Ook kiezen ze altijd een verborgen plekje uit. Hierom moet je dus goed zoeken naar een wespennest want vaak zijn ze niet goed zichtbaar. Zo moet je goed kijken in de schuur, onder dakpannen of in een oud stuk hout. Het meest bijzondere vond ik nog dit feitje. Wanneer het wespenseizoen voorbij is zullen alleen wespen sterven en zal het nest dus leeg zijn. Daarna zal dit wespennest nooit weer hergebruikt worden, dat is toch bijzonder.

In het huis?!

Zo had ik toen ik jonger was en nog bij mijn ouders wonen een wespennest in huis. Om precies te zijn in de kamer van mijn zus. Heel eng was dat! De wespenkoningin had toen een heerlijk plekje gevonden in de kamer. Gelukkig was deze makkelijk gevonden. Normaal is het wat lastiger, zo moet je normaal gesproken kijken waar de vliegen naartoe en weer vandaan vliegen. Ook moet je nooit zelf een wespennest bestrijden. Wespen voelen zich snel bedreigd en zullen dan ook in groepen aanvallen. Dit kan erg gevaarlijk zijn zeker wanneer je in een huis zit.

Dit gaan we bestrijden

Zo had ik dus wespen in de tuin, om precies te zijn in de schuur. Hier moest ik niet zelf op zoek gaan naar een wespennest want misschien schoof ik wel meubels weg en zou ik het wespennest kapot kunnen maken. Dus dit is hoe ik te werk ging. Ik zocht wespennest verwijderen op. Op deze manier kwam ik al snel op wespen bestrijden rotterdam en wespenbestrijding zwolle. Op de site staat dat ik contact op neem en een afspraak maak. Het wespennest probleem wordt voor de rest opgelost door vakkundige personen.