Wanneer jij ervoor kiest om gebruik te gaan maken van verpakkingstape dan lijkt dit op het eerste gezicht een zeer eenvoudige klus. Toch kan het erg lastig zijn om de juiste tape te vinden. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je hebt vandaag de dag bijvoorbeeld een hoop verschillende varianten tape met zo elk hun eigen voordelen. Zo kun je onder andere kiezen uit PP-tape en PVC-tape.

Het gebruiken van tape manueel of machinaal

Als jij goede verpakkingstape wilt gaan gebruiken zul je onder andere een keuze moeten maken over of je dit manueel of machinaal gaat doen. Wanneer jij een onderneming hebt kan het erg aantrekkelijk zijn om een machine te kopen hiervoor. Deze machines kunnen tot wel 10.000 pakketten per dag tapen. Hier kun je met de hand niet tegenop. Wanneer jij een particulier bent die niet zo veel pakketten moet versturen kan een taperoller een goede oplossing zijn. Bij het gebruiken van zowel een taperoller als een machine is het wel belangrijk dat je goed let op de druk waarmee de tape wordt aangebracht. Je moet er namelijk voor zorgen dat er geen lucht of stof tussen het karton en de tape komt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de tape een stuk minder goed zal blijven plakken.

Verschillende soorten pakketten

Bij het gebruiken van tape is het belangrijk dat je goed kijkt naar het pakket dat je in wilt tapen. De pakketten kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen en bovendien verschillen ze vaak ook erg in gewicht. Het gebruik van tape wordt onderverdeeld in drie verschillende categorieën. De eerste categorie is voor lichte pakketten die minder dan 20 kilo wegen. Deze pakketten kun je het beste met een u-vorm intapen. Dit terwijl je bij pakketten die meer wegen dat 40 kilo het pakket met een h-vorm in moet tapen. Deze verschillende technieken en soorten tape bieden meer garantie voor specifieke pakketten. Ook kan er nog een onderscheid worden gemaakt tussen de dikte van de tape. Bij lichtere pakketten kun je tape gebruiken die 28 micron of lager is. Bij zwaardere pakketten is het verstandiger om gebruik te maken van tape die 38 micron of hoger is. Je kunt er ook voor kiezen om dit niet te doen, maar de kans is in dit geval groter dat de tape loslaat en je pakket uit de verpakking valt.